Illustreret Videnskab Space

Det umulige univers. Artikel fra Illustreret Videnskab. Design og Photoshoparbejde, rubrik på 4 sprog: Nanna Berentzen Østergaard.
Det umulige univers. Artikel fra Illustreret Videnskab. Design: Nanna Berentzen Østergaard.
Det umulige univers. Artikel fra Illustreret Videnskab. Design: Nanna Berentzen Østergaard.

Illustreret Videnskab – Universet, rummet, solsystemet...

Alle artikler i Illustreret Videnskab udkommer på op til 13 forskellige sprog i 20 lande. Redaktionen på Strandboulevarden følger designet helt til dørs på den norske, svenske, finske og hollandske udgave. Redaktører i alle respektive lande oversætter og sender retur til København. Designmæssigt betyder det at ALT skal laves på 4-5 sprog. Så hvis man laver en flot rubrik i Photoshop, så skal den også lige oversættes og laves på finsk! Det fylder sjældent det samme og ser ofte markant anderledes ud på finsk. Alt hvad jeg har lavet de sidste 11 år er udkommet på mindst 4-5 sprog, så cross-border design er en af mine spidskompetencer.

Rummets metro. Ide: Nanna Berentzen Østergaard. Illustration: Claus Lunau.

Rummets Metro

Idé, grafisk design og layout: Nanna Berentzen Østergaard.
Illustration: Claus Lunau.

Illustreret Videnskab sendte vores journalist, Stine Overbye, ud med Zero-G-flyet også kendt som Vomit Comet for at prøve hvordan det er at være vægtløs. Design: Nanna Berentzen Østergaard.

Medarbejder i vægtløs tilstand

Her sendte Illustreret Videnskab en af vores skribenter, Stine Overbye, ud med "Vomit-Comet", et fly som stiger og falder så meget, at man kan opleve at være vægtløs (parabolic flights).