Kræftens Bekæmpelse Pjece: Kræft og sorg

Kræftens Bekæmpelse: En pjece om kræft og sorg

 

Kræftens Bekæmpelse udgiver et væld af pjecer – men ikke bare om sygdomme, behandling og symptomer.

Denne pjece handler om sorg; hvordan man tackler sorg, tilpasser sig et forandret liv og giver plads til følelserne. Det er et ekstremt svært emne at skrive om, da alle har forskellige reaktioner og følelser. Den behandler både når ældre mister en partner eller når børn mister en forældre eller søskende.

Designmæssigt var udfordringen at skulle behandle et så følsomt emne uden at støde nogen fra os. Billeder af rigtige mennesker kan ofte støde en stor gruppe af mennesker bort, fordi de enten ikke kan lide de afbillede mennesker eller ikke kan identificere sig med dem (aldermæssigt, udseendemæssigt, etnicitet osv.). Jeg valgte at løse opgaven med bløde former og farver og landskabs- og natur-inspirerede illustrationer. Naturen symboliserer livets gang uden ondskab. Den grønne farve symboliserer håbet, foråret, og at der vil være en ny begyndelse efter sorgen.

Illustrationerne er blevet til i et samarbejde med illustrator, Sofie Maag Hansen, som var virksomhedpraktikant i Kræftens Bekæmpelse. Hun har lavet tekstur, elementer og kompositioner som et slags vælg-selv samlesæt. Jeg har komponeret illustrationerne, så de passer til opslagene, givet teksturerne de grønne farver og ændret på elementernes størrelse og form.

Pjecen er en af mange pjecer som er blevet til i samarbejde med Nanna Kathrine Riiber fra afdelingen Patientstøtte og Frivillig Indsats.

Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber.
Design og layout: Nanna Berentzen Østergaard, KB Design.
Illustrationer: Nanna Berentzen Østergaard og Sofie Maag Hansen.
Antal sider: 48 sider.
Oplag: 5000 stk.
Papir: Uncoated Edixion offset papir 150 gram, Svanemærket.
Tryk: Step Print Power.

Udsnit af Illustrationerne

Illustrationerne er udført som et samarbejde mellem Nanna Berentzen Østergaard og Sofie Maag Hansen.