Videnskabens Nye Verden Doomsday

Kapitelstarter i Videnskabens Nye Verden Dette videnskabsbogværk på 12 bind, i alt 1.548 sider (plus pilotbogen på 129 sider), har jeg været med i tilblivelsen af helt fra starten. Jeg var med i idefasen, definerede bogværkets stil med designet af de 12 forsider, lavede de første mastersider, valgte fonte, farver, stil, lavede en designmanual og et omfattende Indesignbibliotek med bogens elementer. Jeg designede pilotbogen og layoutede den færdig sammen med Louise Meyland. Pilotbogen blev udsendt til alle Illustreret Videnskabs abonnenter i Danmark gratis, som testbog. Testen gik godt, og der blev samlet et større hold, som arbejdede videre på designet og genbearbejdede bind  1. Sammen med layoutchef Anne Clemensen, layoutede og designede jeg alle 1.548 sider til løbende udgivelse i 2016-2017. Cross-border design: Alle 12 bøger er udgivet på 6 sprog. Udgaverne på dansk, norsk, svensk og finsk er lavet med sortpladeskift, dvs kun den sorte plade skiftes ved tryk for hvert sprog. Herved opnåes en betydelig økonomisk besparelse, men designet skal konstrueres på en helt særlig måde for at undgå fejl. Man kan f.eks. ikke skrive med negativ skrift på farvede baggrunde og billeder. Alle bøgerne sprog- og designtjekkes efter oversættelse og INTET må rykke sig pga sortplade-tryk-metoden.   Omslagsdesign alle 12 bind, design og koncept, pilotbogs-design: Nanna Berentzen Østergaard. Layout af pilotbog: Nanna Berentzen Østergaard og Louise Meyland. Tekst pilotbog: Torben Simonsen (redaktør), Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør), Philip Tafdrup og Michael Von Bülow  m.fl. Design og layout bind 1-12: Anne Clemensen (layoutchef) og Nanna Berentzen Østergaard. Tekst bind 1-12: Malene Breusch Hansen (redaktør), Asser Helligsøe Pelle, Jakob Mikael Espersen og Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør).
Videnskabens Nye Verden Dette videnskabsbogværk på 12 bind, i alt 1.548 sider (plus pilotbogen på 129 sider), har jeg været med i tilblivelsen af helt fra starten. Jeg var med i idefasen, definerede bogværkets stil med designet af de 12 forsider, lavede de første mastersider, valgte fonte, farver, stil, lavede en designmanual og et omfattende Indesignbibliotek med bogens elementer. Jeg designede pilotbogen og layoutede den færdig sammen med Louise Meyland. Pilotbogen blev udsendt til alle Illustreret Videnskabs abonnenter i Danmark gratis, som testbog. Testen gik godt, og der blev samlet et større hold, som arbejdede videre på designet og genbearbejdede bind  1. Sammen med layoutchef Anne Clemensen, layoutede og designede jeg alle 1.548 sider til løbende udgivelse i 2016-2017. Cross-border design: Alle 12 bøger er udgivet på 6 sprog. Udgaverne på dansk, norsk, svensk og finsk er lavet med sortpladeskift, dvs kun den sorte plade skiftes ved tryk for hvert sprog. Herved opnåes en betydelig økonomisk besparelse, men designet skal konstrueres på en helt særlig måde for at undgå fejl. Man kan f.eks. ikke skrive med negativ skrift på farvede baggrunde og billeder. Alle bøgerne sprog- og designtjekkes efter oversættelse og INTET må rykke sig pga sortplade-tryk-metoden.   Omslagsdesign alle 12 bind, design og koncept, pilotbogs-design: Nanna Berentzen Østergaard. Layout af pilotbog: Nanna Berentzen Østergaard og Louise Meyland. Tekst pilotbog: Torben Simonsen (redaktør), Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør), Philip Tafdrup og Michael Von Bülow  m.fl. Design og layout bind 1-12: Anne Clemensen (layoutchef) og Nanna Berentzen Østergaard. Tekst bind 1-12: Malene Breusch Hansen (redaktør), Asser Helligsøe Pelle, Jakob Mikael Espersen og Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør).
Kapitelstarter fra kapitlet om truede arter i Videnskabens Nye Verden. Grafisk design og layout: Nanna Berentzen Østergaard.
Kapitelstarter fra kapitlet om Doomsday preppers i Videnskabens Nye Verden. Grafisk design og layout: Nanna Berentzen Østergaard.
Kapitelstartere i Videnskabens Nye Verden Dette videnskabsbogværk på 12 bind, i alt 1.548 sider (plus pilotbogen på 129 sider), har jeg været med i tilblivelsen af helt fra starten. Jeg var med i idefasen, definerede bogværkets stil med designet af de 12 forsider, lavede de første mastersider, valgte fonte, farver, stil, lavede en designmanual og et omfattende Indesignbibliotek med bogens elementer. Jeg designede pilotbogen og layoutede den færdig sammen med Louise Meyland. Pilotbogen blev udsendt til alle Illustreret Videnskabs abonnenter i Danmark gratis, som testbog. Testen gik godt, og der blev samlet et større hold, som arbejdede videre på designet og genbearbejdede bind  1. Sammen med layoutchef Anne Clemensen, layoutede og designede jeg alle 1.548 sider til løbende udgivelse i 2016-2017. Cross-border design: Alle 12 bøger er udgivet på 6 sprog. Udgaverne på dansk, norsk, svensk og finsk er lavet med sortpladeskift, dvs kun den sorte plade skiftes ved tryk for hvert sprog. Herved opnåes en betydelig økonomisk besparelse, men designet skal konstrueres på en helt særlig måde for at undgå fejl. Man kan f.eks. ikke skrive med negativ skrift på farvede baggrunde og billeder. Alle bøgerne sprog- og designtjekkes efter oversættelse og INTET må rykke sig pga sortplade-tryk-metoden.   Omslagsdesign alle 12 bind, design og koncept, pilotbogs-design: Nanna Berentzen Østergaard. Layout af pilotbog: Nanna Berentzen Østergaard og Louise Meyland. Tekst pilotbog: Torben Simonsen (redaktør), Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør), Philip Tafdrup og Michael Von Bülow  m.fl. Design og layout bind 1-12: Anne Clemensen (layoutchef) og Nanna Berentzen Østergaard. Tekst bind 1-12: Malene Breusch Hansen (redaktør), Asser Helligsøe Pelle, Jakob Mikael Espersen og Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør).
Videnskabens Nye Verden Dette videnskabsbogværk på 12 bind, i alt 1.548 sider (plus pilotbogen på 129 sider), har jeg været med i tilblivelsen af helt fra starten. Jeg var med i idefasen, definerede bogværkets stil med designet af de 12 forsider, lavede de første mastersider, valgte fonte, farver, stil, lavede en designmanual og et omfattende Indesignbibliotek med bogens elementer. Jeg designede pilotbogen og layoutede den færdig sammen med Louise Meyland. Pilotbogen blev udsendt til alle Illustreret Videnskabs abonnenter i Danmark gratis, som testbog. Testen gik godt, og der blev samlet et større hold, som arbejdede videre på designet og genbearbejdede bind 1. Sammen med layoutchef Anne Clemensen, layoutede og designede jeg alle 1.548 sider til løbende udgivelse i 2016-2017. Cross-border design: Alle 12 bøger er udgivet på 6 sprog. Udgaverne på dansk, norsk, svensk og finsk er lavet med sortpladeskift, dvs kun den sorte plade skiftes ved tryk for hvert sprog. Herved opnåes en betydelig økonomisk besparelse, men designet skal konstrueres på en helt særlig måde for at undgå fejl. Man kan f.eks. ikke skrive med negativ skrift på farvede baggrunde og billeder. Alle bøgerne sprog- og designtjekkes efter oversættelse og INTET må rykke sig pga sortplade-tryk-metoden. Omslagsdesign alle 12 bind, design og koncept, pilotbogs-design: Nanna Berentzen Østergaard. Layout af pilotbog: Nanna Berentzen Østergaard og Louise Meyland. Tekst pilotbog: Torben Simonsen (redaktør), Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør), Philip Tafdrup og Michael Von Bülow m.fl. Design og layout bind 1-12: Anne Clemensen (layoutchef) og Nanna Berentzen Østergaard. Tekst bind 1-12: Malene Breusch Hansen (redaktør), Asser Helligsøe Pelle, Jakob Mikael Espersen og Hanne-Luise Danielsen (chefredaktør).

Videnskabens Nye Verden

Videnskabens Nye Verden er en bogserie på 12 bøger. Især bøgerne "Kampen mod naturens kræfter" og "Fremtidens megabyer" behandler fremtidens udfordringer, både klimamæssige og befolkningsmæssige.

Alle 12 bøger er produceret med sortplade skift på 5-6 sprog. Designet er særligt tilpasset til at sikre den lavest mulige fejlmargin når 5-6 redaktioner i de respektive lande skal oversætte al tekst til deres sprog. Alle bøger bliver sprog- og designtjekket når de kommer retur.

Omslagene laves ikke med sortpladeskift. Jeg har derfor designet alle 12 omslag på 5 sprog.